Geen Maasdalshow/Delta-show meer

De Maasdalshow gaat ophouden te bestaan. Een berichtje op de website van De Maasdalshow leert ons dat er in 2023 en ook later, geen Maasdalshow meer georganiseerd gaat worden. Reden van stoppen is dat het doel waarvoor De Maasdalshow is opgericht voorbij is gestreefd. Het complete berichtje kunt u lezen op de website van De Maasdalshow.

Dus geen district show meer in het Limburgse land, vooral jammer ook omdat daar in het verleden een flink aantal Oud-Hollandse meeuwen ingezonden werd door onze Duitse leden. Europese regelgeving heeft dit intussen ook wel lastiger gemaakt, maar daar zit verbetering in aan te komen.

Ook zal er in 2023 geen Delta-show georganiseerd worden. Bij navraag liet de secretaris weten dat er waarschijnlijk ook in de toekomst geen Delta-show meer georganiseerd zal worden. Vooral voor de liefhebbers in het zuidelijke gedeelte van Nederland is dit toch een verlies. Geen grote show kort bij huis en niet iedereen heeft zin of de mogelijkheid om zijn dieren op enkele uren rijden te gaan showen.
Bron: OHMclub Jaap Dijksma